Experience PART & ERE RESEARCH

PART & ERE RESEARCH

“Bij PART houden we van vernieuwing en creativiteit! We werken zoveel mogelijk samen met Europese of Nederlandse merken en lokale partners.”

Een tijdje geleden raakten we in gesprek met ondernemer/ontwerper Piet van der Velde. Een productdesigner met een trackrecord om u tegen zeggen! Hij heeft voor diverse grote brands uit de fietsindustrie gewerkt en met succes. Sinds 2 jaar is hij bezig met zijn brand ERE Research. Hij heeft inmiddels een mooi programma opgezet waaronder een range aan wielen, zadels en accessoires. We hadden direct een klik met Piet en al snel bespraken we de mogelijkheden tot een samenwerking!

 

Een optimale samenwerking tussen wielen en banden

Wat ons aansprak in dat gesprek is dat hij producten ontwikkelt om samen te werken met zijn andere producten. Je zou het holistisch kunnen noemen. Wielen zijn geen afzonderlijk product, maar werken optimaal samen met de banden van ERE Research. Door deze benadering “staan” de banden optimaal op de velgen waardoor ze een optimale vorm krijgen om het maximale uit de rubbercompound en profiel te krijgen. Dit betekent voor gebruikers een maximale efficiency en rendement. Fijn voor jou als gebruiker dat er een lifetime warranty op de wielen zit en, ook fijn in de echte wereld, een crash replacement policy. 

 

Gravelracer | PART Cycling

 

Je zadel aanpassen naar de omstandigheden die je onderweg tegenkomt!

Wat bijvoorbeeld opvalt aan de zadels die Piet ontwerpt, is de mogelijkheid je comfort wat aan te passen aan de omstandigheden die je onderweg tegenkomt. Stel je rijdt met onze PART Gravelracer over normaal asfalt en je zit vol in je knalmodus, dan heb je behoefte aan een wat strakker zadel, waardoor je contact met je fiets optimaal is. Je banden en broek zorgen voor voldoende comfort. Kom je echter een kasseienstrook tegen of een slecht gravelpad? Dan heb je baat bij wat extra comfort. Dit realiseer je door eenvoudigweg een hevel om te zetten. Er zijn een paar standen mogelijk met het zadel en jij kunt dus kiezen wat het beste past bij jou en jouw situatie.

 

Keuze, daar houden we van bij PART!

Dat het zadel ondanks deze extra mogelijkheden nog steeds een strakke nihilistische vormgeving heeft en slechts 140gram weegt, is echt een huzarenstukje! Binnenkort zijn ze als optie verkrijgbaar op onze fietsen. 

 

ERE Research Gravelracer | PART Cycling

 

PART 2 & ERE Research: van comfort naar hardcore!

Wij kregen 1 van de pre-productiemodellen om mee te werken en testen en we besloten er dan ook maar een fiets omheen te bouwen! Onze PART 2 gravelracer leek ons er perfect geschikt voor. De kleurencombinatie van het zadel hebben we terug laten komen in het spuitwerk van de fiets (we hadden wat extra Coronatijd…) en monteerden een Shimano 1X11 GRX groepset.

Voor de wielen kozen we natuurlijk ook voor ERE Research: Ere Genus SL30 licht, laag en tubeless. We monteerden de ERE Tenacci TL gravel band. Voor het stuur kozen we een ergo stuur van Ritchey, omdat dit maximaal past bij het totale karakter van de fiets: “van comfort naar hardcore at the click of switch” of door je handen te verplaatsen op het stuur… Het resultaat is een heel veelzijdige, unieke gravelbike die zich leent voor hardcore knallen of juist een lange Bikepacking rit.

 

Nieuwsgierig naar one PART 2? Kom gratis testrijden!  

Wil jij weten hoe de fiets is uitgepakt? Maak een afspraak in onze showroom en kom langs voor een gratis testrit!

 

Maak een afspraak