Experience Jos & PART

Jos & PART

Het design van mijn PART racefiets heb ik express tijdloos gehouden, wit met een tikkeltje groen erin

“Na een kleine operatie vond ik het tijd om beter voor mijzelf te gaan zorgen. Fietsen op mijn racefiets geeft mij ontspanning, inspiratie, buiten zijn, gezelligheid en zo veel meer”

Unieke racefiets | Part cycling

De reden dat ik ben gaan fietsen is vanwege een midlife crisis rond mijn 40e verjaardag. Na een kleine operatie vond ik het tijd om beter voor mijzelf te gaan zorgen. Hardlopen vond/vind ik verschrikkelijk, motor rijden had ik al gedaan en ik hou te veel van mijn vrouw om die andere midlife crisis stap te nemen.

Fietsen geeft mij ontspanning, inspiratie, buiten zijn, gezelligheid en zo veel meer. Het is bijna niet te omschrijven. Ik hou van het geluid van de wielen, ik geniet van beklimmingen omdat ik dan weer mag afdalen in bochten. Ik ga langzaam omhoog maar bij het dalen ga ik echt los. Bochten zijn echt briljant om te rijden. Als ik mijn ogen dicht doe, kan ik in mijn gedachten zo de afdaling van de Camerig herbeleven. Vlakke wegen vind ik ook heerlijk, vooral met veel wind mee. Eigenlijk ben ik vooral een plezier-fietser.

“Op het moment fiets ik echt veel te weinig. Voor 2022 moeten er gewoon weer 10.000 km’s op de teller staan”

Nu zit ik 3 keer per week binnen op de trainer en probeer ik ook nog een keer naar buiten te gaan. Ik fiets alleen, met vrienden en af en toe met mijn vrouw. Maar ik ben ook lid van 2 fietsclubs, WSVP en de Randoneurs Nederland.

“Proberen een bijdrage te leveren aan onderzoek tegen ALS was echt een extreme motivatie”

Ik heb heel veel fijne en mooie fietservaringen mogen beleven op de racefiets. De Mont Ventoux toen ik voor de derde keer boven was als deelnemer aan de Tour du ALS bijvoorbeeld. Proberen een bijdrage te leveren aan onderzoek tegen ALS was echt een extreme motivatie, omdat ik van dichtbij heb meegemaakt wat ALS is. Maar ook het binnenrijden van de wielerbaan aan het einde van Parijs-Roubaix, waar ik niet fit aan de start stond, was een mooie ervaring. Stiekem best een emotioneel momentje. Of die ene keer, toen ik nog niet zo heel lang fietste, een hele fitte vriend van mij moeite had om mij bij te houden op een lange rit en hij in mijn wiel ging hangen in plaats van andersom.

Part cycling | custom racefiets

“Een tijdloze racefiets is natuurlijk pas af als er Skinwall banden gemonteerd zijn en RVS-bidonhouders”

Ik heb mijn racefiets natuurlijk zelf samen gesteld. Ik hou van een tijdloos design en de combinatie van een witte neutrale basis met een tikkeltje groen erin waardoor hij perfect past bij de lichte olijfkleur belettering. Ik heb ook bewust voor een mechanische Ultegra groep gekozen omdat de techniek me doet denken aan een mooi mechanisch horloge uurwerk. Het unieke samenspel van tandwielen, kabels, veren en de geluiden vind ik fascinerend. Op het gebied van veiligheid en techniek doe ik niet graag concessies en daarom ben ik natuurlijk erg blij met de schijfremmen. De wielen heb ik gekozen omdat ik van een lichte wielset hou die goed bolt en niet te flashy is. De ERE Research wielset voldoet daar perfect aan.

“Doordat we een klein merk zijn kennen we veel van onze klanten persoonlijk en dat maakt het voor ons ook leuk. De testimonials die onze klanten over ons en hun unieke racefiets schrijven zeggen heel veel”

Het proces voor het kopen van een PART heren racefiets is voor mij natuurlijk heel anders. Ik ga niet zelf beoordelen, maar kijk vooral hoe onze klanten reageren op ons proces. Die zijn over het algemeen heel blij met onze persoonlijke benadering en tijd die wij in ze investeren.

Wil jij ook zo’n mooie PART racefiets?

Neem dan contact op en kom langs in de showroom. Samen bekijken we de mogelijkheid om tot een voor jou meest optimale fiets te komen!