Experience Glenn & PART

Glenn & PART

Welke wielen ik precies op mijn racefiets wil is nog een zoektocht, maar gelukkig kunnen er meerdere opties op de PART gemonteerd worden.

“Ik wilde het openbaar vervoer zo veel mogelijk vermijden en begon op de fiets naar het werk te gaan. Nu fiets ik bijna elke dag”

Part Cycling | Custom racefiets

De start van de Corona periode heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik ben gaan fietsen. Ik wilde het openbaar vervoer zo veel mogelijk vermijden en begon op de fiets naar het werk te gaan. Ik woon in Amsterdam en werk in Haarlem waardoor ik nu lekker fris en wakker op het werk aankom. Dat beviel zo erg dat ik het heerlijk vind om ook in het weekend op mijn heren racefiets te stappen.

Nu fiets ik bijna elke dag op mijn custom racefiets. In de week kom ik wel aan een km of 200. Door de week naar het werk en in de weekenden samen met mijn vriendin Anne-Lieke (die rijdt op een Fons Bikes). Lekker erop uit trekken en op een nieuwe manier Nederland en andere delen van de wereld ontdekken. Lekker in de frisse lucht. Ik houd ook wel van uitdagingen, dus ik probeer altijd mijn tijd te verbeteren die ik naar werk fiets. 

“Ik geniet van elke tocht die ik maak. Zolang we maar plezier maken, dat is voor mij het belangrijkste!” 

Het leukste vind ik in de bergen fietsen. Samen met Anne-Lieke in Italië door de wijnvelden in de Piemonte en langs de Cinque Terre, bergje op, bergje af. Super uitzicht, echt heerlijk! Verder geniet ik van elke tocht die ik maak. Zolang we maar plezier maken, dat is voor mij het belangrijkste. Dit jaar wil ik minimaal 6000 km fietsen waarbij ik meerder keren een tocht maak over de 100km. Het lijkt me super leuk om een keer de Alphe d’Huez en de Amstel Gold race te fietsen. Dit staat nog zeker op m’n to do lijstje.

“Hier bij PART word je echt benaderd als persoon en dat vind ik heel fijn”

Het leuke aan PART vind ik de persoonlijke benadering van het bedrijf en de mogelijkheid om zelf de keuzes te maken over de afmontage en de kleuren van mijn unieke racefiets. Een voordeel van PART is dat het een lichte racefiets is met een goed basis frame. Daardoor kan ik mijn heren racefiets met de jaren wat uitbreiden en eventueel nog upgraden. Daarnaast vind ik het leuk dat het niet zo’n super groot bedrijf is, waar je het gevoel hebt als nummertje benaderd te worden. Hier bij PART word je echt benaderd als persoon en dat vind ik heel fijn.

Part Cycling | Exclusieve racefiets

“Veel mensen denken dan mijn racefiets zwart is, maar wanneer ze dichterbij komen zien ze dat het groen is. Die reacties vind ik leuk en dat wilde ik ook bereiken met het kiezen van deze mooie diepe kleur” 

Ik wilde graag een kleur waarbij je niet meteen ziet dat het om de kleur gaat die het daadwerkelijk is. Veel mensen denken dan mijn fiets zwart is, maar wanneer ze dichterbij komen zien ze dat het groen is. Die reacties over het design van mijn custom racefiets vind ik leuk en dat wilde ik ook bereiken met het kiezen van deze mooie diepe kleur. Uiteraard had ik een bepaald budget in gedachten, maar daar ben ik uiteindelijk wel wat overheen gegaan. Ik heb gekozen voor de Shimano 105 groep. Een mooie groep om mee te starten en kennis te maken met het fietsen. De wielen heb ik niet echt over nagedacht en nu ik wat langer aan het fietsen ben merk ik dat hier ook veel verschil in zit. Welke wielen ik precies wil is nog een zoektocht, maar gelukkig kunnen er meerdere opties op de PART gemonteerd worden.

“Er werd echt tijd voor ons gemaakt bij het uitzoeken en samenstellen van onze fietsen en het hele proces erna. We zijn er heel blij mee.”

Ik zou PART zeker aanraden. Goede persoonlijke begeleiding en dat er geluisterd werd naar de voorkeuren is zeker doorslaggevend geweest. Daarnaast vond ik het heel fijn dat we wat voorlichting en uitleg kregen aangezien dit onze eerste racefiets is die we zelf hebben samengesteld. Er werd echt tijd voor ons gemaakt bij het uitzoeken en ontwerpen van onze unieke fietsen en het hele proces erna. We zijn er heel blij mee.

Ook geïnteresseerd in een customized racefiets van PART?

Kom langs in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken voor het creëren van jouw droomfiets.

Maak een afspraak