De naam PART heeft verschillende betekenissen. Voor ons is een frame bijvoorbeeld een onderdeel/part van een fiets. Enorm belangrijk onderdeel natuurlijk maar ook gewoon een onderdeel. PART betekend ook dat wij denken vanuit PARTnerships. De fiets is voor ons ook PART of our lives enz. 

Wij zijn een klein bedrijf wat gestart is uit pure passie voor de fiets en de fietsport. Met teamleden van hele diverse achtergronden proberen wij met een heldere vernieuwende blik te kijken naar een wereld die niet altijd even progressief is maar met een pracht historie en waanzinnige interessante innovaties.  Als je de historie en de huidige techniek bekijkt dan zien we vaak vernieuwingen terug die niet perse vernieuwend of innovatief zijn. Soms zijn het ideeën van lang geleden die echter nu pas mogelijk zijn omdat we andere materialen kunnen gebruiken. Maar dan nog is niet elke vernieuwing is altijd een verbetering geweest dat zien we ook aan “revolutionaire” introducties die allang weer verdwenen zijn. Ook dat leert af en toe terug kijken ons.

Wij proberen dus te kijken kijken naar de historie, de huidige markt en hopen daarmee goed voor bereid te zijn op de toekomst. Doordat de wereld om ons heen in een enorm tempo veranderd en wereldwijde machtsverhoudingen verschuiven krijgen wij als kleine start-up tegenwoordig de mogelijkheid om te kunnen werken met PARTners die voor ons kort geleden nog ondenkbaar waren. Wij geloven in onze PARTnerships en manier van werken omdat die op vernieuwende manieren mensen en partijen bij elkaar brengt en onze klanten de mogelijkheid geeft high-end  fietsen te co-creëren die volledig op hun wensen en eisen zijn aangepast en dat voor normale prijzen.

PARTnerships geven ons de mogelijkheid de bewezen actuele technieken en productiemogelijkheden te gebruiken die een kort geleden nog onhaalbaar waren voor kleinere merken.

Samenwerkingen geven de mogelijkheid sneller slimme innovaties toe te passen of met kleinere volumes te werken. Het geeft ons ook heel veel flexibiliteit in onze processen waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen.  

Wij worden daar zelf waanzinnig enthousiast van!

Voorbeeld: wij zijn een meerjarig PARTnership aangegaan met Jonas Mueller. Voormalig engineer/ontwerper van o.a. BMC, DT Swiss, en Santa Cruz. Allemaal partijen met prachtproducten.

Door te werken met deze engineer hebben wij nu frames in ons programma die zich op alle vlakken kunnen meten met producten van hele grote spelers op de markt. We vinden elkaar in slimme rationele oplossingen en passie voor techniek. Door onze en zijn kennis en ervaring te combineren en te denken in mogelijkheden en oplossingen kunnen we onze klanten laten profiteren,

Nog leuker voor ons is dat het eerstvolgende model wat we gaan toevoegen aan ons programma echt een co-creatie is tussen ons en Mueller. Beide hadden we onze eigen ideeën over Gravelracers, wat maakt ze zo leuk? Hoe moeten ze rijden maar ook vooral hoe waanzinnig veelzijdig kunnen ze zijn. Op de manier waarop we nu met het ontwerp bezig zijn gaat onze Gravelracer misschien wel de meest veelzijdige fiets worden die er denkbaar is. 

Ook dat idee is natuurlijk niet helemaal nieuw want nog niet zolang geleden reden de Britten op zogenaamde clubman racers. Fietsen die ze voor transport naar het werk gebruikten maar ook in het weekend om te koersen. Even de spatborden eraf en gaan. Toen was nodig omdat mensen minder geld hadden. Nu zijn dat soort veelzijdige fietsen weer actueel omdat mensen anders zijn gaan wonen, duurzamer denken, leven en niet perse 5 verschillende fietsen willen hebben.

We zitten nu volop in dat proces en de ontwerpen zijn goedgekeurd. Dat betekend dat we nu de volgende fase ingaan en als alles volgens planning gaat hebben we eind augustus onze eerste rijdende voorproductie exemplaren. In Q4 van dit jaar hopen de laatste zaken te kunnen afronden om eind januari 2020 te kunnen uitleveren.

Zo’n proces duurde nog niet zo lang geleden 3 jaar door allerlei beperkingen en nu is het in minder dan een jaar te realiseren door het toepassen van bijzondere software en bijvoorbeeld 3D printing. 

Super spannend voor ons en ongelooflijk motiverend.  

Meer weten?