Losgaan op lokale trails en voor lange bergtochten

Een trail mountainbike met een gemiddelde veerweg moest onze eerste mountainbike worden. Waarom? Omdat dit de fiets is die je het meest kunt gebruiken. Een fiets waarmee je comfortabel overal heen kunt rijden. Een fiets waarmee je de snelheid uit glooiende paden volledig benut. Het is dé fiets die zich niet laat intimideren door steile en technische afdalingen. Een fiets met optimale efficiëntie voor die éxtra steile klim.

Langer, slacker, lager bij de grond, met kortere achtervork. We zullen niet herhalen hoe dit concept in elkaar steekt. Aangezien je dit vast al vaak hebt gehoord, we hebben onze eerste 29er ontworpen voordat het voor velen bekend was, wat een long travel 29er inhield. Onze 29er werd zelfs benoemd door het tijdschrift Dirt als de “best geometry in the business”. Deze rijdt nog steeds het best!

Een verkeerde aanname die veel wordt gemaakt is dat de hoek van het zadel en de hoogte van je zadel ertoe doen en niet die van je headset. Wij vinden dit erg belangrijk en houden dan ook rekening met een hoek van je zadel op een gemiddelde zadelhoogte van 750mm. Hiermee voorkomen we dat je een theoretische juiste geometrie hebt, maar in de praktijk een te slacke zithoek krijgt, waar veel 29er fietsen last van hebben. De geometrie is ontworpen zo dat je kunt kiezen tussen het gebruik maken van een 140 mm vork voor een totale trail-vaardigheid, of 120 mm voor een meer XC race gevoel.

J. Mueller, Designer.

cd par