Nice to meet you!

Wij zijn een team van mensen met enorme liefde voor de fiets en fietsen. Gepassioneerd zijn wij continu bezig producten te maken waar we allemaal van houden en we proberen het jou zo makkelijk mogelijk te maken om hetzelfde te doen.


Maak kennis met Jos

Ik ben verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van onze fietsen en ben het eerste aanspreekpunt voor onze dealers en klanten. Hoe het begon: Tweewielers zijn altijd een deel van mijn leven geweest. Mijn oom was ploegleider bij een van de beste ploegen die Nederland gekend heeft. Maar als kleine jongen was ik daar toen niet erg onder de indruk van. Later ontdekte ik pas wat dit betekende en wat hij betekend heeft voor de Nederlandse wielersport. Ik werd geïnspireerd door de schoonheid van de ranke stalen racefietsen die er in zijn garage stonden en iets later begon ik met het sleutelen aan fietsen.

Zo’n 10 jaar geleden begon ik met fanatiek fietsen nadat ik vol in het gezicht werd geslagen door wat ik midlifecrisis noem. Ik kocht een stalen racefiets en werd gegrepen door het fietsvirus. Korte tijd later stond ik boven op de Ventoux en werd een officiële “Cinglé du Ventoux” reed Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde, Amstel Goldrace, Paris-Roubaix naast talloze beklimmingen van allerlei bergen etc. Ik begon weer met het bouwen en restaureren van racefietsen in mijn vrije tijd, werkte ideeën uit voor nieuwe modellen. Één van mijn “ontwerpen” werd later zelfs geproduceerd door een fabrikant nadat ik mijn idee met ze had gedeeld. Niet veel later zijn we gestart met Fons Bikes een fietsmerk dat zich alleen richt op vrouwen. Door de vele vraag van mannen die de Fons konden waarderen maar niet op een damesracefiets wilden fietsen, zijn we naast Fons gestart met PART.

Maak kennis met Coen

Ik ben verantwoordelijk voor de totale uitstraling van de fietsen en het merk. Naast de socials, website etc. Maak ik ook de foto's voor PART. Hoe het begon: Mijn leven draait niet alleen om fietsen, maar ook om mijn passie in extreme sporten. Ik ben een toegewijde wind- en golfsurfer. Ik woon in een klein dorpje op het platteland. Vlakbij de zee en bossen zodat ik gemakkelijk mijn sport kan beoefenen. Mijn liefde voor fietsen is begonnen na het aanschaffen van mijn eerste mountainbike. Mountainbiken gaf mij dezelfde adrenaline als windsurfen en surfen. Een paar jaar geleden kwam ik er ook achter dat een racefiets een geweldige manier is om mijn fitheid op niveau te houden. Daarnaast geeft het mij de kans om mijn hoofd leeg te maken en met creatieve ideeën te komen. Tegenwoordig kan ik bijna niet meer kiezen tussen beide. Ik hou van de kick van de mountainbike, maar wordt ook erg enthousiast van een goede racefiets.

Maak kennis met Jannes

Mijn rol in het team is die van mechanieker, hierbij komt mijn kennis van racefietsen goed van pas. In het verleden deed ik namelijk fanatiek mee aan mountainbike wedstrijden. Hierin was ik redelijk goed, maar niet goed genoeg om er van te kunnen leven. Daarom heb ik daarnaast nog een andere opleiding afgerond, maar mijn passie voor fietsen trok mij terug naar de werkplaats, waar ik me het meest thuis voel. Ik fiets nog steeds veel en ik ben er dol op. De Rapha festive 500 is iets wat ik off-road doe in plaats van de makkelijke versie op de weg. Ik rijd bijna dagelijks op mijn fietsen en geniet ervan. Het houdt mijn conditie en snelheid op het gewenste niveau. Ik woon in een klein stadje in Nederland met mijn vioolspelende vriendin, dus wanneer zij begint met oefenen, dan stap ik op de fiets. Ik geniet van het technische gedeelte en de kwaliteit van onze PART fietsen, we hebben echt een aantal mooie modellen en ik krijg de kans om fietsen voor en mét onze klanten te maken. Zien hoe de klanten rijden en genieten van hun fiets is wat mij het meest motiveert. Soms ga ik met ze mee om wat lokale tracks te pakken en even lekker smerig doen!

cd par