Experience vol in de remmen

vol in de remmen

Betere remmen maken je sneller!!

Hard rijden op jouw racefiets, mountainbike of gravelbike betekent dat je ook hard moet kunnen remmen en dat het liefst onder alle omstandigheden. Daarom vind je op al onze modellen schijfremmen. Onze voorkeur is ook gevoed omdat er in ons team ook nog een voormalig motorcoureur zit. In alle disciplines van de motorsport is al lang bekend wat de voordelen van schijfremmen zijn.

De schijfrem werkt op bijna elk gebied beter dan de conventionele rem en wordt door velen gezien als de toekomst voor de racefiets. Bij de mountainbike was hij natuurlijk allang ingeburgerd en niet voor niks. Bij PART zijn we echt overtuigd van de enorme toegevoegde waarde van de schijfrem. Je kan de remkracht bij een schijfrem namelijk veel beter doseren, waardoor je meer controle krijgt tijdens het fietsen. 

Ten opzichte van de conventionele rem, werkt de schijfrem veel beter bij nat weer. Zo kan je bij alle weersomstandigheden rekenen op een goede remkracht, omdat je niet eerst het vuil van je velgen hoeft af te remmen. Hierdoor sta je in natte weersomstandigheden meters eerder stil en dat kan het verschil maken tussen een aanrijding of een veilige stop. De schijfrem geeft meer design vrijheid waardoor je o.a. bredere banden met een lagere rolweerstand kunt monteren, waardoor je nog comfortabeler en met meer grip en snelheid kunt rijden. Omdat er geen slijtage op de velg plaatsvindt, kunnen je wielen ook nog eens langer mee! Door de schijfrem zit de wrijvingswarmte van de rem niet direct op je velg, waardoor je ook tegen een klapband door oververhitting afscheid kan nemen!

PART rust haar fietsen uit met de laatste standaard van beschikbare technieken. We gebruiken steekassen voor een stijvere montage van de wielen, zodat je torderen en piepende remmen voorkomt. Daarnaast maken we gebruik van de compacte flat mount montage van de remklauwen en we gebruiken alleen hydraulische remmen omdat die veel constanter presteren. We hechten namelijk veel waarde aan jouw veiligheid!

Nu de UCI afgelopen jaar eindelijk de weg heeft vrijgemaakt voor schijfremmen is er geen reden meer waarom jij niet met de laatste techniek zou kunnen koersen!