Experience Een fiets moet passen

Een fiets moet passen

Hoe goed je componenten ook zijn als je fiets een verkeerde maat is ga je nooit optimale prestaties leveren

Bikefitting

Of je nu voor een racefiets, gravelbike of mountainbike gaat, bij PART zijn wij ervan overtuigd dat bij het selecteren van de voor jouw optimale fiets een Bikefitting hoort. Waarom? Iedereen is uniek en je fiets moet dat ook zijn voor optimale prestaties, comfort en blessurepreventie. Bij een Bikefitting (eigenlijk de sizing) word je uitgebreid opgemeten (lengte, voet-, been-, romp-, armlengte, schouder tot de grond lengte, flexibiliteit, schouderbreedte, breedte zitbotjes etc.) op die manier kunnen we niet alleen jouw framemaat voor je bepalen, maar ook gelijk alle onderdelen aanpassen aan jouw lijf. Daarnaast voeren wij altijd een digitale meting van je zitbotjes uit om tot een optimaal zadel voor je te komen. Door zo zorgvuldig te werken, helpen we je nog meer plezier te krijgen in het fietsen, je prestaties te verbeteren en je blessurekans te reduceren.

Als jouw PART wordt afgeleverd gaan we samen met jou nog aan het werk om ook de laatste fijnafstelling en de positie op de fiets te optimaliseren (dit is eigenlijk de echte Bikefitting). Want, theorie is leuk, maar jij moet je ook goed voelen op je fiets. Onze ervaren Bikefitter heeft een no-nonsens benadering en heeft soms ook gewoon pragmatische tips die je helpen beter te fietsen.

PART testen

Naast een Bikefitting die jou en ons optimaal helpt om tot goede keuzes te komen, willen wij ook dat je een goede testrit maakt. In je eigen fietskleding met jouw fietsschoenen en het liefst met je eigen pedalen. Alleen dan kun jij goed beoordelen of onze unieke fietsen ook echt bij je passen. Niemand behalve jijzelf kan die keuze maken en de beste manier is volgens ons om dat in de praktijk te ervaren.

Fietsen kan en moet eigenlijk pijnloos verlopen. Alleen als je echt diep gaat en extreem aan het presteren bent mag je de pijn van de verzuring en de inzet voelen. Als een gewoon ritje pijn gaat doen, is dat een slecht teken. Dat signaal negeren kan leiden to blessures. Rij dus nooit door met structurele pijn.

Interesse in een PART? Je bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom voor een gratis Bikefitting en een serieuze proefrit. 

Maak een afspraak