Experience De componenten van jouw PART

De componenten van jouw PART

Bij PART bouwen we fietsen voor jou. Afgestemd op jouw wensen en eisen, gecombineerd met onze kennis en vakmanschap. Voor een aantal componenten van PART kiezen wij voor een standaard maatvoering. Denk hierbij aan de steekassen, sturen, zadelpen etc. We geven toelichting op 2 van die keuzes om duidelijk te maken waarom die in het voordeel zijn voor jouw rijervaring. 

Jouw PART | PART Cycling

De keuze voor een 27,2mm zadelpen 

Wij kiezen voor al onze PART 1 racefietsen voor een 27,2mm zadelpen. Een maat die al tig jaar gebruikt wordt in de fietswereld. Eerst werd deze maat bepaald door de binnenmaat van de stalen buizen die gebruikt werden om een frame te lassen. Nu omdat het een slimme keuze is.

Het voordeel van deze maat is dat hij jouw racefiets wat extra comfort kan geven door de mate van flex die je bij de juiste materiaalkeuze kunt toevoegen. Dan hoef je geen ingewikkelde en dure gimmicks toe passen met allerlei elastomeren of scharnierpunten. Een nuchtere kijk op wat werkt en nodig is.

Een bewezen maatvoering die je ook over 10 of 20 jaar nog overal kunt kopen, mocht je zadelpen aan vervanging toe zijn. Vergelijk dat maar eens met die bijzondere aerodynamische ovaal gevormde zadelpen die merkspecifiek gemaakt is en je hopelijk naderhand nog kunt kopen. De eenvoudige beschikbaarheid kan zomaar het verschil maken tussen een geslaagde fietsvakantie in de Alpen of een domper op je reis. Juist door een standaard maat te gebruiken kunnen we de ervaringen met die maat gebruiken en de eventuele toekomstige kosten voor de gebruiker beperken. 

Fiets zelf samenstellen | PART Cycling

Welke bottombrackets zitten er op mijn PART? 

Een soortgelijke keuze maken wij voor de bottombrackets. Op alle PART fietsen zijn die van het BSA type. Waarom? Omdat deze variant zich uitgebreid bewezen heeft op duurzaamheid, kraakvrij gebruik en verkrijgbaarheid. Daarnaast zijn ze ook voor een handige hobbyist, die zelf het onderhoud aan zijn fiets wil doen, eenvoudig te installeren zonder hele dure gereedschappen. 

Een tijdlang was het lastig om dit type bracket goed gemonteerd te krijgen in carbonframes, dat is inmiddels al geen probleem meer. Ze leveren een klein gewichtsnadeel op. Is dat erg? Op onze PART 1 is het extra gewicht ten opzichte van een pressfit bracket ongeveer 40gram (+/- 5% van het kale frame). Daarentegen kun jij wel kraakvrij en zorgeloos lang rondrijden zonder hoge onderhoudskosten. 

Die extra 40 gram kun je makkelijk elders terugwinnen zonder dat het extra hoge onderhoudskosten oplevert. Bijvoorbeeld door lichte binnenbanden te monteren (35gram ipv 100 gram maal 2). Voordeel hiervan is dat het ook nog eens roterend gewicht is waar je op bespaart en dus de handling van je fiets ook verbetert! 

Door doelbewust keuzes te maken op elk component maken wij beslissingen die voor jou grote voordelen opleveren. Zo proberen we je ook in de toekomst nog heel blij te houden. Klanttevredenheid ook op lange termijn is waar we naar streven!

De voordelen zelf ervaren? 

Benieuwd hoe deze componenten samenkomen bij PART? Kom langs in onze showroom en ervaar de voordelen tijdens een goede testrit! Maak een afspraak.